English version
Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΕΜΠΟΡΙΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ > ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ > ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ > ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ > ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ > ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ > ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΛΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ EΓΚΛΗΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΙΝΟΙ ΤΟΠΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Κ.Ε.ΜΕ.

Αναζήτηση:  

e-mail:  

Δείτε τον κατάλογό μας
Δείτε τον κατάλογό μας

Βρείτε μας στο Facebook!

Βρείτε μας στο Facebook!


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Κ. ΦΕΔΕΡΣΤΟΟΥΝ, Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Α. ΜΑΜΑΡΕΛΗΣ, Γ. ΝΙΑΡΧΟΣ
Οι τελευταίοι Οθωμανοί
Η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, 1940-1949


Μετάφραση: Γιώργος Νιάρχος

ISBN: 978-960-221-578-4
Διαστάσεις: 21X14
Σελίδες: 574
Έκδοση: 2013
Τιμή: 30.00 €Πληροφορίες και σχόλια:
Γιατί οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης, ενώ βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια βάναυση κατοχή και έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, διατήρησαν μια παθητική στάση τη δεκαετία του 1940; 
   Αυτή η πρώτη στο είδος της ιστορική μελέτη εξετάζει το γρίφο της μειονοτικής «αδράνειας», δίνοντας έμφαση στην περίπλοκη ταυτότητα της μειονότητας και στη στρατηγική σημασία της κατά τη διάρκεια αυτής της ταραγμένης δεκαετίας. Η έρευνα βασίστηκε σε ευρύτατο αρχειακό υλικό από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ –μεγάλο μέρος του οποίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά– καθώς και σε μια σειρά προσωπικών μαρτυριών με ανθρώπους οι οποίοι έζησαν τα γεγονότα που εξιστορεί το βιβλίο. 
  Οι τελευταίοι Οθωμανοί εξερευνούν μια συναρπαστική, εν πολλοίς άγνωστη μέχρι σήμερα, ιστορία, θέτοντας ερωτήματα που δεν αφορούν μόνο τη δεκαετία του ’40, αλλά και αρκετές παραδοχές και αντιλήψεις του σήμερα. Ο Kevin Featherstone είναι κάτοχος της έδρας σύγχρονων ελληνικών σπουδών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics and Political Science, όπου και διευθύνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο  (Hellenic Observatory). Έχει γράψει εκτενώς για ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την πολιτική στην Ελλάδα. Αρθρογραφεί συχνά στην εφημερίδα Η Καθημερινή

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Manchester και διευθυντής του εκεί Κέντρου Αριστείας Jean Monnet. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Negotiating the New Europe (Ashgate, 2002), From Marginalization to Membership: Romania and the European Union (με τον David Phinnemore, Routlege, 2008) και The Limits of Europeanisation: Reform Capacity and Policy Conflict in Greece (με τον Kevin Featherstone, Palgrave, 2008, στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Οκτώ, 2010). Έχει επίσης δημοσιεύσεις σε πολλά διεθνή περιοδικά για θέματα ελληνικής πολιτικής και ευρωβαλκανικών σχέσεων.        

Ο Αργύρης Μαμαρέλης είναι εκπαιδευτικός. Διδάκτορας του London School of Economics and Political Science, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ελληνικό Παρατηρητήριο. Έχει πραγματοποιήσει σειρά ερευνών και δημοσιεύσεων σχετικά με τις μειονότητες στον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον ψυχρό πόλεμο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Ο Γιώργος Νιάρχος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διδάκτορας του London School of Economics and Political Science, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ελληνικό Παρατηρητήριο. Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών και δημοσιεύσεων σχετικά με τις μειονότητες και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

©2016 Alexandria Publications • Created & Hosted by Ιωάννης Ε. Ξανθός & Κορινθόραμα